Bergerkrysset Fritid har mer enn 60 års erfaring som båtforhandler, vi kan tilby trygge kjøp og gode råd. Du finner oss i Smedgata 4, sentralt lokalisert i Mysen sentrum. I tillegg til salg av nye og brukte båter, er våre tjenester blant annet verksted og reparasjoner, vinterlagring og opplag, glassfiberskader. 

Bergerkrysset Fritid tilbyr også hente-/bringetjeneste for våre kunder. Alt for at våre kunder skal få et problemfritt båthold.

Velkommen til en hyggelig båtprat hos oss i Mysen! 

Hvem er vi

 • Pål Werner Johannessen

  Mekaniker

 • Ronny Johansen

  Mekaniker

Historien om oss

Den spede begynnelse

Det hele begynte med en Shell-servicestasjon i Bergerkrysset, Mysen i juli 1957. Dette var en av landets første servicestasjoner med egen vaske- og verkstedhall. Bensinsalget foregikk stort sett fra enkle kiosker og utsalg på denne tiden. Utsalgene med bensin var en ny trend som kom fra USA til Europa, og videre til Mysen.

I 1960 fikk Bergerkrysset agentur på Evinrude båtmotorer. I 1962 fikk Bergerkrysset Auto et Ford-agentur og ble dermed offisiell forhandler av bilmerket. Bilbutikken drives i dag som et søsterselskap med navnet Bergerkrysset Auto Mysen AS. 

Dette året ble det solgt 35 nye og 22 brukte biler. Den første bilen som ble solgt var en Ford Anglia til maler Smerkerud på Mysen. Utstillingslokalet hadde plass til 1 bil innendørs, sammen med noen båtmotorer. 

Service og kvalitet

Fra de oppstarten i 1957 har forretningen stadig blitt utvidet, både på bil- og båtsiden. Første byggetrinn av det nye «Ford-senteret» ble startet i 1965 og forretningen har siden levd etter følgende visjon:

Vi skal drive denne bil- og båtforretningen forretningen etter prinsippet om personlig service, individuell oppmerksomhet og så langt som mulig; høy kvalitet på alle tjenester vi utfører. Et vellykket salg er aldri avsluttet før en kunde er så fornøyd at hun eller han kommer tilbake for å få utført service og reparasjoner – og til slutt kjøper en ny båt eller bil! 

Visjonen står fortsatt like sterkt den dag i dag. Hele 26 ganger siden 1990 har Bergerkrysset Auto vunnet «ChairmansAward», som er Europas høyeste utmerkelse for god kundetilfredshet! Dette er unikt selv i Europa-sammenheng. Båtforretningen Bergerkrysset Fritid AS har også vunnet flere kundeutmerkelser, med spesielt Customer Service Index Award for Mercury båtmotorer i 2022 og 2023. 

Med snart 70 år i bransjen har flere av våre kunder fulgt oss gjennom generasjoner. 

Fakta


 • 1957

  Bergerkrysset service- og bensinstasjon åpnes

 • 1960

  Bergerkrysset Auto får agenturet for Evinrude båtmotorer og begynner med salg av båter og motorer. Forretningen får senere Bergerkrysset Fritid som navn

 • 1962

  Bergerkrysset Auto får agenturet for Ford i Indre ØstfoldFørste året selges det 35 nye og 22 brukte biler

 • 1965

  Fordsentret åpner første byggetrinn i Smedgata

 • 1977

  Fordsentret firedobler arealet med nytt tilbygg i Smedgata

 • 1982

  Ford Sierra introduseres og blir en stor salgssuksess.

 • 1986

  I underkant av 2000 nye og brukte biler blir levert fra Bergerkrysset Auto Mysen AS dette året.

 • 2006

  Nytt båtlager muliggjør vinteropplag til over 120 båter

 • 2008

  Fordsentret gjennomgår en total ombygning til 10 millioner

 • 2024

  Bergerkrysset Fritid har solgt båt og motor i 67 år.  Forretningen har i dag 5 ansatte. I tillegg til båtsalg, opplag og båtverksted har bedriften også bensinstasjonen i drift og eget bilsalgsavdeling og bilverksted.